20. 04. 2020

Začasna prometna ureditev zaradi pričetka del v krožišču na Ameriški ulici

Spoštovani poslovni partner,

Družba BTC nenehno skrbi za čim višji ugled, standard in prijetno počutje obiskovalcev in poslovnih partnerjev v nakupovalnem središču BTC City Ljubljana. Pomemben vidik je poleg vlaganj v samem središču tudi ustrezno urejena infrastruktura v širši okolici, ki omogoča razvoj vsem poslovnim subjektom na območju.
V neposredni bližini se nadaljuje gradnja trgovskega centra IKEA, ki za območje BTC CITY-a pomeni novo pridobitev, ki bo predvidoma proti leta 2020 ali v pričetku 2021 pritegnila nove obiskovalce na območje. S tem namenom se nadaljuje tudi rekonstrukcija širše prometne infrastrukture, ki bo omogočila boljšo prometno prepustnost.
Zato se bo na krožišču med Ameriško, Argentinsko, Italijansko ulico in novo nastajajočo povezavo proti IKEi izvedla rekonstrukcija obstoječega krožišča – tu bo nastalo novo, večje krožišče, ki bo omogočalo ustrezen dostop in moderno cestno infrastrukturo za vse udeležence v prometu.
Izvedba krožišča je bila predvidena za poletje 2020, saj je v poletnih mesecih najmanj obiskovalcev na območju BTC CITYa in bi bil tako poseg najmanj moteč. Zaradi trenutnih razmer v zvezi z epidemijo Covid19, je na območju BTC Citya občutno manj obiskovalcev zato smo se v dogovoru z izvajalcem dogovorili, da to situacijo izkoristimo in pristopimo k izgradnji takoj.
V času gradnje, ki se bo pričela 20.4. in jo izvajalec načrtuje zaključiti do konca junija 2020, je predvidena popolna zapora območja krožišča z namenom, da se zagotovi nemotena in kvalitetna izvedba del v čim krajšem času. Dostop do parkirišč ob dvorani A bo stalno mogoč, kljub možnosti obvoza po vzhodni strani Dvorane A, bo dodatno urejen tudi obvoz preko parkirišča ob Dvorani A do Italijanske ulice kot je prikazano na priloženi skici.

Verjetno se posameznim motnjam v prometu v tem času na določenih odsekih vseeno ne bo možno izogniti, zato apeliramo na vse, da v luči nadaljnjega razvoja in krepitve tega dela območja pospremimo gradbena dela s potrebno mero razumevanja saj bo novo urejena infrastruktura prinesla še za korak boljšo uporabniško izkušnjo, obiskovalcem v obliki boljše in lažje dostopnosti, podjetjem pa poleg tega tudi z novimi možnostmi razvoja in rasti poslovanja.

V primeru kakršnih koli nejasnosti oziroma vprašanj, smo vam z veseljem na razpolago za dodatna pojasnila.

S spoštovanjem, 

BTC d.d.

Direktor BTC CITY

Miha Rakar

 

Obvoz - preko parkirišča

Shema novega krožišča - Ameriška

Aktualna obvestila

01. 12. 2017

Obvestilo o uporabi eRačunov v poslovanju z družbo BTC

Z elektronskim poslovanjem želimo poenostaviti prejem... Več

30. 01. 2020

V veljavnost je stopil nov Pravilnik za poslovanje z vrednostnimi darilnimi boni BTC-CITY

S 1.1.2020 je stopil v veljavo Pravilnik za poslovanje... Več

20. 04. 2020

Rekonstrukcija krožišča na Ameriški ulici

Začasna prometna ureditev zaradi pričetka del v krožišču... Več

15. 05. 2020

Sprostitev omejevalnih ukrepov pri ponujanju in prodajanju blaga in storitev potrošnikom v RS

S ponedeljekom, 18.maja 2020, se sproščajo nekateri... Več

14. 10. 2020

OBVESTILO: Odpoved kampanje "Popustival"

Odpoved kampanje "Popustival" Več